Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us

jopie.oomkes@reiscreaties.nl

Ma – Za 10.00 – 20.00 uur

GO UP

Groen, geel, oranje, rood

Ooit, wat lijkt het alweer lang geleden,  was een groot deel van de wereld groen en geel en konden we onbezorgd vakantie vieren. Natuurlijk waren er voor Corona ook oranje en rode gebieden, dit gaf aan welke veiligheidsrisico’s er waren in een bepaald land of gebied. Vaak zijn/waren deze gebieden langduriger rood of oranje.
Nu hebben we de onzichtbare vijand COVID-19 en springen de landen van geel naar oranje en weer terug. Geen stipje groen in de wereld meer te zien. Kijk maar eens op het kaartje van Nederlandwereldwijd.nl.

Inderdaad, geen stipje groen meer te bekennen en daarbij komt: geel, oranje en rood kunnen elkaar snel afwisselen. Het lijkt wel een beetje op het legendarische reclamefilmpje van het fruitijsje. In deze reclame genieten kinderen van een fruitijsje dat op een stoplicht lijkt.

Wat betekenen de kleurcodes bij Corona reisadviezen?

  • Groen: In dit land of gebied zijn op dit moment geen corona maatregelen die van invloed zijn op uw reis of verblijf.
  • Geel: in verband met corona hebben deze landen maatregelen getroffen die beperkte invloed hebben op het dagelijks leven.
  • Oranje:  in deze landen is het dagelijks leven ontwricht. Er geldt mogelijk ook een inreisverbod.
  • Rood: dit land of gebied is totaal afgesloten. Er is geen uitzicht op in- en uitreizen.

Als reisagent ben ik niet blij, maar heb ik er wel begrip voor als een land naar oranje gaat. Tenslotte is het om ons te beschermen en alleen samen kan Corona bestreden worden. Houd er ook rekening mee dat de medische zorg ook niet overal optimaal en adequaat is. Jammer is wel dat Europa ineens niet meer één Europa is in het geval van reisadviezen.
Want hoe kan ik uitleggen dat wij als Nederlanders ergens niet naar toe kunnen omdat wij te veel risico’s lopen om Corona te krijgen of te verspreiden als de bewoners van andere Europese landen wel kunnen reizen en omgekeerd. Stopt Corona soms over de grens?

Dus Europa kom op!!! Laat ook op het gebied van reisadviezen zien dat Europa één geheel is. Alleen op die manier kunnen wij reisagenten onze klanten uitleggen waarom reizen naar een bepaald land niet uitgevoerd kunnen worden.Voel je vrij te reageren

Chat openen
1
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?